برگزاری اولین کارگاه دانشجویی مدیریت پیش بیمارستانی تروما توسط گروه فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

7 دی 1397

تروما و تصادفات با وسایل نقلیه یکی از چهار علل اصلی مرگ و میر در دنیا و کشور ایران  است که بالابردن مهارت های نیروهای اورژانس  پیش بیمارستانی بعنوان خط مقدم درمان و توانمند سازی آنان تاثیر بسزایی در کاهش آسیب های ناشی از حوادث دارد. اولین دوره آموزشی مدیریت تروما در شرایط پیش بیمارستانی به مدت دو روز در تاریخ های پنجم و ششم دیماه 1397 با هدف ارتقا سطح علمی و عملی دانشجویان ، کاهش مرگ و میر، استفاده مناسب از تجهیزات و حفظ زمان طلایی به نفع بیمار جهت دانشجویان ترم آخر رشته فوریت های پزشکی توسط گروه فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار گردید.

این کارگاه آموزشی به سرپرستی خانم مهستی گنجو مدیر گروه رشته فوریت های پزشکی و با حضور معاونت محترم  درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر جناب آقای دکتر زارعی زاده عضو محترم هیئت علمی و متخصص طب اورژانس و همين طور پرسنل دوره دیده  اورژانس ۱۱۵ بوشهر آقایان علیرضا باقری، صادق رضایی ، سید محمد جواد رضوی و رضا باغبانی عضو هیئت علمی گروه فوریت های پزشکی  برگزار شد.ناظر دوره آقای سید حمید حسینی کیا معاون آموزشی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان بوشهر بودند.

این کارگاه طبق استانداردهای مرکز اورژانس کشوری در دو بخش تئوری و عملی برگزار گردید.در این کارگاه دو روزه 13 سناریو از تروماهای شایع توسط گروه علمی ناظر بر کارگاه تدوین شد که این سناریوها  توسط بیمارنما با استفاده از گریم های حرفه ای، به منظور قراردادن دانشجویان در شرایط بحرانی و واقعی اجرا گردید. استفاده از روش شبیه سازی بالینی در آموزش، برای آماده سازی دانشجویان در مواجهه با شرایط واقعی، افزایش مهارت های تصمیم گیری ،داشتن تفکر انتقادی  و بالابردن اعتماد به نفس  آن ها بسیار موثر می باشد. با توجه به ماهیت رشته فوریت های پزشکی که نیازمند تصمیم گیری و اقدام سریع در شرایط اورژانس است برگزاری چنین کارگاه هایی در آموزش دانشجویان این رشته بسیار کارآمد خواهد بود.

تاریخ بروز رسانی:   7 دی 1397